Macao and Shenzen Story

Oversleep….

“The Boss” hadn’t yet came from upstairs, even though we made appointment at 8 am to checked out and met at Villa Ka Meng lobby.

Huft… … evidently he didn’t wake up yet, my message didn’t read by him. I realized it because I bring him to enjoy Macao by walk all day a day before.

That means … my exploration time in Shenzhen would be reduced. I think Okay… how come later.
Too far….

I should focus on running text on dashboard. I was hesitant to pressed a button on bus pole as a signal for the driver to stopped the bus at Taipa Ferry Terminal.

I thought bus would stop at every shelter…. but it wasn’t. So…. I got off at the next stop and continued by walk to ferry terminal.
Scolded….

There wasn’t sign along avenue….I was sorry Sir & gentlemen, I stepped on new sidewalk that you made … it wasn’t ready to be stepped on.

Because of it….I understood when you shouted hard while lifting a shovel.

I just tried to apologized on my way … after leaving the area about 100 meters, I looked back … Curious if my steps before would make problem on pedestrian walk way.

Grateful, they seemed normal as a sign that it hadn’t significant problem.

I arrived at ferry terminal around 9:10 and this was the situation:

Macao Sekhou 1

Took a queue immediately and observed surrounding activities. It wasn’t busy yet as I imagined. Queuing behind Korean families who were busy their gadgets, I finally got a ferry ticket 19 minutes later.

Macao Sekhou 3

Queued for 20 minutes to got into ferry through that blue door. The officer gave me a name tag at that blue door and another officer would take back at the ferry entrance.

Macao Sekhou 2

During sail, a beautiful crew walked around to give a cup of mineral water. I tried to be patient to anchor in Shenzhen … Curious how is Shenzen ?

My attention was focused on three young women on front left. During sailing, they were busy to polished their face with cosmetics. And indeed after arrived, they liked artist who be cynosure.

Arriving at She Kou Ferry Terminal, I filled an arrival form in an open corridor between ferry and immigration counter.

9 degrees Celsius weather was pierced my bones … Ocean waves made me difficult to filled a form while sailing.

“Helooo … Do you have a visa?” a slim officer called me.

Oops … Just me who haven’t entered yet to immigration counter… the counter has empty…..better I ran to counter and complete a form in front of her.

Macao Sekhou 4

Finished … She was kind and helpfull… smiling when he asked to me.
Dying for a pee….

Looked around for a toilet at Immigration office. Finally I saw it at the corner.

A while after I entered in toilet … It has been changed to HORROR. “A little cursing in the heart” when I found faeces didn’t flush in the closet …. I thought it didn’t hard for just push the button.

So I canceled to pie there….

I left the room and looked for Shenzhen Metro station. Because I actually confused to found it. So I approached young officer. I spoke English and he just stared at me. Yess … He finally failed to understand.

For effective communicate with him… I opened my handphone … show their train picture. Finally, his hand immediately pointed to an underground gate at the end of She Kou Ferry Terminal courtyard.

Okay, Let’s went to Hotel, bro….Oh I was sorry, my mind was hostel.

Were we finding the hostel later?

NO NO NO … the Shenzen Fomo Hostel that I booked was already closed…
How was I looking for an impromptu cheap hostel? … I will tell it later … hihihi

Asik di Macau dan “Dongeng” di Shenzen

Kesiangaaaaaan….

“Si Boss” belum juga turun dari lantai atas , padahal janjian jam 8 pagi buat check out dan ketemu di lobby Villa Ka Meng.

Hufftt……bahkan ternyata doi belum bangun, WA ku “checklist satu”. Kumaklumi karena kemarin ku ajak muter gila jalan kaki.

Artinya…..waktu eksplorasiku di Shenzen berkurang. Okee lahh….bagaimana nanti aja.

Kebablasaaaaaan….

Harusnya aku fokus pada running text di atas dashboard. Aku ragu memencet tombol di tiang sebagai isyarat buat pak sopir memberhentikan bus di Taipa Ferry Terminal.

Kufikir berhenti di setiap halte….lah kok malah bablaaaasss. Yo wes….Aku turun di halte berikutnya lanjut jalan kaki ke terminal ferry.

Diomeliiiiiin….

Ga ada tanda sama sekali…..Maap ya Bapak-Bapak sekalian, aku menginjak trotoar baru karya kalian….ternyata belum siap diinjak.

Hadeuuuh….Pantesan kalian teriak kenceng sambil angkat sekop.

Aku hanya berusaha minta maaf dengan caraku…..setelah 100 meter meninggalkan area itu, aku diem-diem tengok ke belakang….penasaran apakah injakanku menjadi masalah. Bersyukur  mereka sepertinya membiarkan….pertanda tak ada masalah berarti.

Aku tiba di terminal ferry sekitar jam 9:10 dan begini suasanya

Macao Sekhou 1

 

Segera mengambil antrian dan mengamati aktivitas sekitar. Ternyata belum sibuk seperti yang aku bayangkan. Mengantri di belakang keluarga Korea yang “autis” dengan gadget masing-masing, akhirnya aku mendapatkan tiket ferry 19 menit setelahnya.

Macao Sekhou 3

Perlu mengantri 20 menit untuk masuk ferry melewati pintu biru itu. Petugas mengalungiku name tag yang akan diambil kembali oleh petugas lain di pintu masuk ferry.

 

Macao Sekhou 2

Selama berlayar petugas cantik itu berkeliling memberikan secangkir air mineral. Aku berusaha bersabar untuk berlabuh di Shenzen…..Kepo nih “Kayak apa sih Shenzeeeennn???

Perhatianku tertuju pada tiga perempuan muda di kiri depan. Selama berlayar terlihat asyik memoles wajahnya dengan kosmestik. Dan memang beberapa saat setelah tiba mereka bak artis yang menjadi pusat perhatian….alamaaakkkk

CIMG2189

Tiba di She Kou Ferry Terminal, aku mengisi arrival form di koridor terbuka antara tempat bersandar ferry dan konter imigrasi Tiongkok.

Udara 9 derajat kelamaan menusuk tulang….Ini gegara ferry ajrug-ajrugan dan membuatku susah mengisi form.

Helooo….Do you have a visa?” “Si Langsing” memanggilku.

Waduh….Tinggal Kita yang belum masuk ke imigrasi…konter udah kosong melompong …..daripada dikira “pekerja illegal yang sedang membuat konspirasi“…mending lari kecil ke konter dan melengkapi kolom isian di depan “Si Langsing”.

Macao Sekhou 4

Beresssss….ternyata doi baik banget….senyam-senyum ketika bertanya…kirain judes…..hihihi.

Kebelet Pipiiiiiiss….

Celingukan cari toilet di kantor Imigrasi. Yesss….Dapet.

Wee laa dalah….Sumringah berubah jadi HOROR. Aku benar-benar membuktikan “dongeng” tentang joroknya warga Tiongkok Daratan.  “Sedikit mengumpat dalam hati” ketika menemukan kotoran mereka tak disiram mengonggok di kloset….padahal apa susahnya tinggal pencet tombol.

Ga jadiiiii Pipiiiiisssss……tar simpen ajjjjjjjaaaaaa…..

Aku keluar ruangan dan mencari dimana Shenzen Metro berada. Karena bingung aku menghampiri pemuda kantoran. cas cis cus Aku ngomong English….doi malah bengong menatapku. Yess…akhirnya doi gagal paham.

Gini aja deh…..buka HP….tunjukin gambar train mereka. Nahhhh kan enak…..langsung tangannya nunjuk ke sebuah lubah bawah tanah di ujung pelataran She Kou Ferry Terminal.

Ke Hotel Kita bro……..eh Hostel dink

Apa iya kita menemukan tuh Hostel nantinya?

Kagak mas Bro….Shenzen Fomo Hostel yang ku booking udah bubarrrr….

Bagaimana kisahku mencari hostel murah dadakan?…..nanti aja ya kuceritain….hihihi